(0256) 70 67 67
PIATA 700, TIMISOARA

Istoria berii in Romania - sarbatoare la Beraria 700

Home  »  Evenimente

Sărbătoriți tradiția: istoria berii în România la Berăria 700

 

În periplul vostru către descoperirea tradițiilor culinare românești, un popas memorabil este Berăria 700. Veți afla nu doar povestea acestui local faimos, unde s-a scris istoria berii în România, ci și detalii despre procesul fascinant de fabricare a berii, după rețete unice. Mai mult, veți descoperi că în spuma berii sunt multe povești, ce adună oamenii la evenimente culturale interesante și atractive. Haideți să închinăm o halbă și să aflăm tainele acestei berării, ce continuă să fie irezistibilă și surprinzătoare, după mai bine de două veacuri!

 

 

Istoria berii în România

 

Istoria berii în România este strâns legată de cultura și tradițiile poporului român. Chiar dacă nu ne putem lăuda c-avem cea mai veche bere din lume, primele dovezi ale consumului de bere în teritoriul actual al României datează de acum aproximativ 8000 de ani, din perioada neolitică. De la sașii care au adus cu ei obiceiuri și tehnici noi de producere a berii, până la perioada interbelică, când influențele occidentale au început să se facă simțite, fiecare perioadă istorică și-a lăsat amprenta asupra industriei berii în România.

În Evul Mediu, producția de bere în Transilvania și în principatele românești era deja bine stabilită. Mănăstirile au jucat un rol important în cultivarea orzului și în producția de bere. Una dintre cele mai vechi berării artizanale este cea de la Mănăstirea Cârța, atestată încă din anul 1205. Prin secolul al XVII-lea, orașele au început să dezvolte berării și să reglementeze producția de bere, au apărut breslele berarilor. Prima fabrică de bere din România a fost înființată în 1718, în cartierul Fabric din Timișoara, Banatul fiind fruncea și când vine vorba despre meșterii berari!

În secolul al XIX-lea au fost introduse tehnologii moderne de producție, iar băutura din malț a devenit populară. Diverse sortimente de bere au apărut în meniul restaurantelor și al braseriilor. Berăriile din vremea lui Caragiale sunt binecunoscute, operele marelui Nenea Iancu fiind pline de momente amuzante, cu amici la un țap de bere, un mic și-un mizilic. Povestea merge mai departe, iar Berăria 700 celebrează această tradiție, denumirea sa fiind inspirată de Piața 700 din Timișoara. La rândul ei, faimoasa piață înființată în anul 1761, a primit numele actual în anul 1966, când s-au aniversat 700 de ani de la prima atestare documentară a orașului Timișoara (1266).

 

 

Berăria 700 – un simbol al tradiției

 

Berăria 700, cu o istorie îndelungată ce se întinde pe parcursul a mai multe decenii, este un adevărat simbol al tradiției berii în România. Înființată în anii 1950, această berărie a rezistat schimbărilor politice și sociale, păstrându-și devotamentul față de producerea berii de calitate. În anii '70 și '80, Berăria 700 a devenit un punct de întâlnire popular pentru iubitorii de bere și distracție, iar în anii '90 a fost modernizată și extinsă, devenind una dintre cele mai mari berării din țară.

Astăzi, Berăria 700 continuă să fie un reper important pe harta berilor tradiționale românești. Cu o capacitate de producție de peste 700 de hectolitri de bere pe zi, această berărie produce o gamă variată de beri, de la cele tradiționale, la cele artizanale și speciale. Fiecare bere este produsă cu respect pentru tradiție și pentru consumator, fiind apreciată atât pe piața internă, cât și în străinătate. 

 

 

Sursa foto: Berăria 700

 

 

Experiențe culturale alături de berea românească

 

Evenimentele găzduite de Berăria 700 reprezintă un reper pentru timișoreni și turiști deopotrivă. De la sărbători tradiționale la concerte cu artiști renumiți, de la seri cu lăutari și antren până la aniversări în familie și petreceri de firmă, Berăria 700 scrie istoria berii în ton cu vremurile noi: păstrează rețete și obiceiuri, vine cu inovații și abordări originale, pentru experiențe culturale valoroase, alături de berea românească. Rezervați un loc la Berăria 700 și delectați-vă cu cele mai variate sortimente de bere, servite alături de specialități culinare din bucătăria românească și internațională. Fie că sunteți amatori de bere sau pur și simplu doriți să cunoașteți mai bine istoria acestei băuturi în România, vă invităm să ne vizitați la Berăria 700.  Sărbătoriți tradiția alături de noi!

REZERVARI TELEFONICE
(0256) 70 67 67
Orar
Luni-Vineri: 11:00 - 00:00
Sam-Dum: 11:00 - 00:00
LOCATIE BERARIA 700
PIATA 700, TIMISOARA
© Copyright 2024 Beraria 700
Web design by Royalty